Selçuk Belevi Köyü’nün karşısında yer alan Alaman Dağı’nın zirvesinde yapılmış bu kale konumu itibari ile gözetleme kalesi olma görevini üstlenmiştir. Keçi Kalesi Menderes Ovası’na hakim ve Sardes Yolunu kontrol altında tutabilecek bir konumda bulunmaktadır.

Helenistik dönemde yapılan Keçi Kalesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de aktif olarak kullanılmıştır. Keçi Kalesi hem Sardes ticaret yoluna gözcülük yapmak için hem de Selçuk Kalesine Kuzey tarafından gelebilecek saldırıları önceden görmek ve hazırlıklı olmak amacı ile kullanılmıştır.

Kalenin isminin Keçi Kalesi olması da bir efsaneye bağlanmaktadır. Efsaneye göre dik yamaçları nedeni ile yıllarca fethedilemeyen kale, dahiyane bir fikir ile fethedilmiştir. Bir gece yarısı köylülerden toplanan keçilerin boyunlarına fenerler bağlanmış ve sürü halinde kalenin bulunduğu dik yamaca salınmıştır. Kale görevlileri ise gecenin karanlığında keçi sürülerini kalabalık bir ordu zannetmeleri ile kaleyi arka kapıdan terk edip kaçmışlar ve böylece kale hiç kan dökülmeden fethedilmiştir. Efsane, bu fetih sonrasında kalenin isminin Keçi Kalesi adını aldığını söylemektedir.